חוגי קרב מגע והגנה עצמית לילדים מתקיימים ברעננה. מטרתם לבנות ביטחון עצמי לילדכם שיאפשר להם להתמודד מול הקושי החברתי בצורה טובה ביותר, וללמד אותו כיצד להגן על עצמם בשעת צרה. לנגד עיננו הנתון הסטטיסטי ש 49 אחוז מן הילדים בגילאים 4-12 מדווחים על הטרדה מילולית או פיזית במהלך שהותם במסגרות החינוכיות, והמטרה שלנו היא לתת להם את הכלים הטובים ביותר שיאפשרו להם להימנע מסיטואציה של בריונות, ויתרה מכך שידעו כיצד להתמודד מול הסיטואציה בביטחון.
החוג לילדים שלנו הוא ייחודי בכך שהתלמיד זוכה ללמוד תרגילי הגנה עצמית כנגד איומים שהוא עלול להיתקל בהם במסגרות החברתיות. מחקרים מוכיחים כי עצם תרגול מקדים מאפשר התמודדות טובה יותר תוך פגיעה מינימלית במנגנוני הנפש, כך שעבור הילד התמודדות מסוג זה הופכת להיות חוויה מעצימה במקום חוויה שלילית. עם זאת חשוב לנו להדגיש שהאימונים מועברים באווירה של משחק, כאשר כל המורים בבית הספר עברו הכשרה ספציפית לעבודה עם ילדים, ויתרה מכך כל המורים בבית הספר חוו אירוע של בריונות בבית הספר (מה שהוביל אותם להצטרף לבית הספר כשהיו קטנים).
אופן האימון שם דגש על שיפור הזיכרון, הריכוז, מוטוריקה עדינה וגסה, קואורדינציה התמצאות במרחב ושיפור הביטחון העצמי. השיעור מבוסס על ההכרה כי זמן הריכוז של ילד בגילאים אלו הינו מצומצם, ועל כן מספר החזרות בשיעור הינו מועט, כאשר השיעור מבוסס על כמות גבוהה של גירויים במהלכם של 45 דקות. יתרה מכך, מחקרים מצאו כי אימון באומנות לחימה לילדים כקרב מגע, משפרת את יכולת הקשב והריכוז של הילדים, ומשליכה לטובה על הביצועים שלהם בבית הספר.
עושר התרגילים הרב מאפשר לנו ליצור אימונים מגוונים המעניקים אימונים מרתקים לילדכם, המאפשרים להם לשפר את יכולתם הפיזיות בד בבד עם הנאה וגירוי תמידי. האימונים לילדים טומנים בחובם שימוש נרחב במשחקים, שדרכם ניתן ללמד את עקרונות הקרב מגע.
נציין כי החל מגילאי 8 מושם דגש נוסף על משמעת, כאשר תהליך זה הינו הדרגתי, ושבסופו התלמיד מכיר בחשיבות המשמעת להצלחתו האישית באימונים. בנוסף האימונים מאפשרים לנו כר נרחב של התמודדויות המאפשרים לתלמיד להבין את החשיבות של הריסון העצמי, ושל מתן כבוד לזולת.
את קבוצות הילדים אנחנו מחלקים לשלוש קבוצות שונות, גילאי גן טרום חובה וחובה, כיתות א׳-ג׳, וכיתות ד׳ עד ו׳. המשותף לכלל אימוני הילדים הינם הפשטת חומר הלימוד, ותשומת דגש על בניית היסודות, שיאפשרו להם להתמודד עם תרגילים מורכבים יותר, כאשר יגדלו.
החוג לילדים מתקיים במתכונת דו שבועית, בימי ראשון ורביעי, בשעות אחר הצהריים, ברחוב האחווה רעננה.
תשאירו פרטים ונחזור אליכם עם כל המידע ומועדים לשיעורי ניסיון
שלחו לנו הודעה ונחזור אליכם,
או תקשרו אלינו בטלפון
054-4934038
שאלות ותשובות נפוצות:
מי פיתח את התוכנית?
התוכנית פותחה על ידי ד"ר אביעד סגל, מומחה בין לאומי לקרב מגע, עם ניסיון של מעל ל 30 שנה. התוכנית מיושמת בהצלחה מעל ל 14 שנה, ואיפשרה למאות ילדים לגדול בבטחון.
מי מדריך את הילדים?
החוג לילדים ברעננה מודרך על ידי אמציה פנסטרהיים, מומחה להדרכה אזרחית, ולהדרכת ילדים בפרט. בנוסף אמציה הוא מאסטר ל NLP ומעביר טיפולים לילדים עם קשיים. אמציה הינו תלמידו הבכיר של ד"ר אביעד סגל, שהצטרף לבית הספר כילד, כתוצאה מבריונות. החוויה האישית היא חלק בלתי נפרד מתחושת השליחות שלו כאשר הוא מדריך. בנוסף בכל אימון ישנם עוזרי מדריכים שתורמים לחווית ההדרכה האישית המוענקת בבית הספר.
מה ההבדל ביו קראטה לבין קרב מגע?
קראטה היא אומנות לחימה יפנית מסורתית. בקראטה לומדים מכות ידיים, רגליים, וקאטות, אבל לא לומדים תרגילי הגנה עצמית. קרב מגע מורכב מתרגילי הגנה עצמית, בקרב מגע אין קאטות. בנוסף בקרב מגע אין תחרויות, בעוד שבחלק מן המקומות שלמדים קראטה ישנם תחרויות. אנחנו מאמינים שאווירה תחרותית אינה נכונה ללימוד של הגנה עצמית, ומנוגדת לערכים שלנו. לסיכום ניתן לומר שאם המטרה שלך היא שהילד שלך ידע אומנות לחימה יפנית מסורתית, ושיתחרה, אז קראטה הוא המקום לילד שלך, אולם אם המטרה שלך היא שהילד שלך ידע כיצד להגן על עצמו, אז אנחנו ממליצים בחום על קרב מגע.
מה ההבדל בין ג'ודו לבין קרב מגע?
ג'ודו הוא ספורט אולימפי תחרותי שאינו מלמד הגנה עצמית, בעוד קרב מגע הוא אינו ספורט תחרותי, שמלמד אך ורק הגנה עצמית!
בג'ודו מבצעים הרבה מאוד הטלות, והיאבקות בקרקע, בעוד שבקרב מגע אין הטלות ואין האבקות בקרקע, והסיבה היא משקלים שונים. בג'ודו ישנה חלוקה למשקלים, אבל ברחוב היריב של הילד שלכם יכול להיות הרבה יותר כבד ממנו, ואז ניסיון להטלה או היאבקות בקרקע יסתיימו בכישלון.
מדוע בקרב מגע אין תחרויות?
אצלנו כל הילדים זוכים ליחס שווה ויתרה מכך כל ילד הוא פרוייקט אישי שלנו. במסגרת שיש בה תחרויות, כמו למשל חוג קראטה או חוג ג'ודו, המדריך יבחר לקדם את הילדים עם הפוטנציאל הגדול לזכות בתחרות, ושאר הילדים לרוב יהפכו להיות בובות האימונים של אותו תלמיד עם פוטנציאל. בנוסף המטרה שלנו היא שהילד ירגיש בבטחון כשהוא מגיע אלינו לאימון, ואנחנו מאמינים שברגע שיש תחרות אז זה מייצר אווירה אחרת, שבגיל הזה מונעת את ההתפתחות התקינה של הילד.
הילד שלי עם הפרעת קשב וריכוז, האם הקבוצה תתאים לו?
כן! הקרב מגע הוא המקום המושלם עבורו! במיוחד בשביל ילדים עם הפרעת קשב וריכוז, ADD וADHD הקרב מגע יכול להוות כמקום בטוח בשבילו. בקרב מגע, רוב האימון אנחנו בתנועה עם יחס של מדריך על כל שישה תלמידים. היחס האישי בשבילוב עם מערכי האימון מהווה המתכון המושלם בשביל הילד שלך.
אני מחפשת לצרף את הילד שלי לחוג בגלל חוסר ביטחון עצמי, בגלל החוסר ביטחון הוא לא מוכן להגיע אפילו לשיעור ניסיון.. מה אתם ממליצים?
קודם כל חשוב לי לציין שזהו תופעה ידועה וזה לא חריג. במקרים כאלו אנחנו מתחילים בפגישה של המדריך הראשי, שלך ושל הילד יחד על מנת שהילד יכיר את המדריך הראשי אישית טרם תחילת האימון. במקרים שבהם הפגישה הראשונה לא מספיקה, ניתן להמשיך לסדרה של אימונים אישיים על מנת להעצים את הילד מספיק בשביל להצטרף לקבוצה. מילות הקסם כאן זה הדרגתיות וביטחון.